Utolsó kommentek:

Munyi cica 2018.02.23. 20:20:19

@fordulo_bogyo:

Húúúúú....teljesen igazad van :(. Köszönöm, Bogyó, hogy ennyire kielemezted, meg hogy ennyit időt rápazaroltál, de hát tényleg....ahogy mondod, hangulatkeltés, szenzációhajhászás. Amiket írtál, az mind igaz, tényleg marhaság. Hogy lehet az egyik (régi glutén) más, mint az "új" glutén (5 %). Meg a GI. Hogy inkább együnk cukrot, csokit, mint kenyeret.

Persze, a kenyérnek magában lehet, hogy 72 a GI-je, de ki eszi magában? A cukoré csak a fruktóz miatt alacsonyabb, a csokié is, mert abban is kristálycukor van, na meg bőven zsiradék. De attól még nem feltétlenül jobb, mint a kenyér. Csak más.
Szóval ezek is...igen, hát nagyon köszönöm, igazad van, és nem csodálom, hogy hányingered lett tőle.
Itt ajánlják az előadásait, hát vannak köztük hajmeresztők:
www.termeszetgyogy.hu/valogatas

Pl: Extraszensz-, Intraszensz bioenergetika
Auralátás, auradiagnosztika

És azért itt-ott látszik a pocakja. Talán búzát eszik? :P
Neked kisebb hasad van. (Mondhatni kocka :). ) Nekem is.
Köszi még egyszer!

Bejegyzés: Paleolit kutatás újratöltve

fordulo_bogyo 2018.02.23. 17:06:56

@Munyi cica:
Kezdem azzal, hogy eleve gyanus, amikor valaki egy altalanosan elterjedt elelmiszerrol azt allitja, hogy az karos, veszelyes, kerulendo...
ugye van aki szerint a tej a gyilkos, a masik szerint a cukor, a harmadik szerint a so, negyeik szerint a zsir, otodik szerint a koleszterin, hatodik szerint a buza, hetedik szerint a huvelyesek, nyocadik szerint a hus...
A fenebe, ha mindnek igaza lenne, akkor egyetlen valasztasom, hogy ehenhalok... ja bocs, az is halalos.

Nezzuk a videot:
3:52 - Forever Living Produkt reklam. :-(
3:55 - a fold lakossaga elelmiszerszukseletenek 20%-at a buza adja - nem igaz, 14% a helyes adat
5 cent aru lisztbol $4 termek - ez erv vagy csak hangulatkeltes?
kina buzatermelese emelkedett - es?
Mellesleg peldaul a langos eseten ugy tesz, mintha az csak lisztbol lenne, nem kene etolaj/zsir a kisutesehez, munkaero (es ber) az eloallitasahoz, bodeberlet, ado stb. stb. hangulatkeltesre jo, aki igy beszel, azzal szemben gyanakodj!
1990 es 2012 kozott a buza termesatlaga a vilagon 2.56 tonnarol 3.11-re emelkedett nem nyocszorosara
- megint egy FLP reklam (nem ez lehet a video lenyege????)
70 kg buzbol keszult termek NEM ugyanaz, mint 70 kg buza!!! Egy langosban ugye (az o peldaja volt elobb) mennyi a buza a sulyahoz kepest???
aprosag: a noveny nem a talajbol szedi az energiat, hanem a nep fenyebol... ha mar biologiarol beszelunk.
A buzanal a kromoszomaszam ivarsejteknel nem felezodik: hazugsag! Egeszen mashogy alakultak ki a magasabb kromoszomaszamu valtozatok. Es nem novekszik minden ivaros szaporodaskor
A kromoszomaszam es magok szama nem fugg ossze!!!!
Az embernel a fejek szama nem analog a buza magjainak szamabal... sjat gondolati koreben egyre tobb pete/sperma es utod lenne a helyes hasonlat

meg csak nyolc percnel tartok, meg nem is tert ra a lenyegre, de hazudik, ferdit, hangulatot kelt...

Mi az, hogy (96%) regi feherje es (5%) uj feherje? marhasag, ertelmetlen.

Buzafeherje: tesidegen anyag. OK. Az osszes taplalaekfeherje az, meg az mas ember husa is az, csak az ikertestvered a kivetel! :-(

Mi az, hogy nem szoktunk hozza egy feherjehez (az 5% ujhoz)? Marhasag.

Na most meg az a baj hogy tob a szenhidrat az uj buzaban, es kevesebb a feherje, az elobb meg a feherje novekedes volt a baj... ez mar olyan van sapka rajtad/nincs sapka rajtad nyuszika... :-(

Vercukorszint emelkedes kenyereves utan - azert talan az is szamit, hogy MENNYI kenyeret fogyasztott a kiserleti alany....

melyik etel emeli a glikemias indexet??? Egyik sem. Az az etel tulajdonsaga... az etel a vercukorszintet emelheti. Szakember. :-(

Mostanra lett hanyingerem tole... ha irasban megvan valakinek a mondanivaloja, folytathatjuk.

Bejegyzés: Paleolit kutatás újratöltve

fordulo_bogyo 2018.02.23. 15:52:33

@Munyi cica: " ő is kikelt a csalók ellen" - konkurenciaharc,
hollo hollonak... :-)

Bejegyzés: Paleolit kutatás újratöltve

Munyi cica 2018.02.23. 14:34:28

@Meleg Sándor:
Sándor, akkor majd hét végén, ha kicsit ráérsz, ezt is megmagyaráznád, amit itt fentebb kérdeztem? Köszönöm :).

Bejegyzés: Inzulin-rezisztencia III. - Étrendi alapok

Munyi cica 2018.02.23. 14:32:44

@fordulo_bogyo:
Igen, ennek alapján amit itt látok a Wikin meg a könyvei :(....tényleg nem valami szavahihető, bár ahogy fentebb írtam, ő is kikelt a csalók ellen (vagy ez az "ellenség" megtévesztése....?) Azért nagyon köszönöm, hogy belehallgattál meg foglalkoztál vele, azért várom, hogy Sándor mit mond majd :).

Bejegyzés: Paleolit kutatás újratöltve

Munyi cica 2018.02.23. 14:28:50

@Meleg Sándor:
De jó, köszönöm szépen, kíváncsian várom a véleményedet, bármi legyen is az. Jó, lehet, hogy fele sem igaz, de mondott érdekeseket, talán érdemes elgondolkodni rajta, vagy megkritizálni, te ehhez jobban értesz :).
Állítólag ő is kritizálja a csalókat, pl. itt kikelt Vargha Zoltán ellen, aztán van valami előadása is a szélhámosokról :P.
index.hu/belfold/2014/08/22/nem_doktor_de_gyogyit_vagy_csak_marketingzseni/

Bejegyzés: Paleolit kutatás újratöltve

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2018.02.23. 06:03:44

@fordulo_bogyo: @Munyi cica:

Én ennyire sarkosan nem fogalmaznék. A 90-es években más volt a hazai környezet, TI sokat dolgozott azért, hogy az akkor beözönlő természetgyógyászati módszerekben valami rendezettség kialakuljon, akkoriban jóval óvatosabban és korrektebben nyilatkozott, az előadásaiban azért komoly szerepet kaptak pl. a kontraindikációk.

Tény viszont, hogy mára egyértelműen elromlott a dolog - a videóról részletesebben később, látható, hogy valamilyen tényanyaggal dolgozott, ettől függetlenül a következtetéseit nem tartom megalapozottnak.

Bejegyzés: Paleolit kutatás újratöltve

fordulo_bogyo 2018.02.23. 03:26:46

@Munyi cica: Nagy kokler a pofa!
hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Kirmizi~huwiki/pr%C3%B3balap
En igy (es a videot gyorsan atlapozva) szavat sem hinnem.

Bejegyzés: Paleolit kutatás újratöltve

Munyi cica 2018.02.22. 19:46:03

Nem nézné vagy hallgatná meg valaki ezt a fél órás előadást, amit fentebb mellékeltem?
Köszönöm :) .

Bejegyzés: Paleolit kutatás újratöltve

fordulo_bogyo 2018.02.21. 02:30:30

@Illyés Edith: Lehet olvasgatni. Nagyjából 178 000 találat... koszi! :-(

Bejegyzés: Növényi omega-3

Illyés Edith 2018.02.20. 19:48:53

@Meleg Sándor: Én konkrétan azért kattintottam, mert azt hittem, az algából kivont növényi omega-3-ról lesz szó (amit én is szedtem, amíg el nem kezdtem Cronometerben vezetni a bevitt tápanyagokat, és kiderült, hogy felesleges).

Blikk? Ez most egy érv akart lenni a Garth Davis könyvben hivatkozott kutatások ellen? Na jó, én itt abbahagyom.

Bejegyzés: Növényi omega-3

Zb74 2018.02.20. 19:46:19

@Illyés Edith: Arról a könyvről megjelent egy igen részletes recenzió, amely teljes egészében elolvasható a deniseminger.com/2016/04/25/proteinaholic-is-it-time-to-sober-up-from-animal-foods-a-review-and-critique/ címen. Eszerint a könyvnek vannak erényei, de tele van ténybeli pontatlanságokkal is; számos állításának pont az ellenkezője igaz.

Bejegyzés: Növényi omega-3

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2018.02.20. 19:39:22

@Illyés Edith:

Ha nekem nem kell vegán oldalakt nézni, hogy ne lássak állatkínzást, akkor miért van az, hogy tucatnyi vegán olvasta el a cikket és most ezen dühöng? :)

"címet a kiadó adja marketing-szempontok alapján" - a francba, én meg olyan tök unalmas című dolgokat olvastam, mint "Standards of medical care in diabetes".

Mennyivel jobb lenne már, ha az anatómia könyveket úgy adnák ki, hogy "felboncolták ezt az ember és maguk is meglepődtek azon, amit találtak". Még a Blikk is kiadná...

Bejegyzés: Növényi omega-3

Illyés Edith 2018.02.20. 17:57:31

@Meleg Sándor: "Én annyi állatkínzós videót egy helyen még sosem láttam, mint a vega oldalakon." Nem kell vega oldalakat látogatni. Ki kényszeríti, hogy oda kattintson?

Bejegyzés: Növényi omega-3

Illyés Edith 2018.02.20. 17:55:28

@Meleg Sándor: A címet a kiadó adja marketing-szempontok alapján, nem a szerző. Ön nincs tisztában a témára vonatkozó legfontosabb kutatásokkal, és nem is hajlandó utánanézni. Csak visszakézből fölényeskedik, gúnyolódik. Ne haragudjon, de ez teljesen komolytalan hozzáállás.

Bejegyzés: Növényi omega-3

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2018.02.20. 17:37:14

@Illyés Edith:

Már a címe is komoly szakmunkát ígér.

Bejegyzés: Növényi omega-3

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2018.02.20. 17:36:28

@Ylim:
Konkrétan ez eredeti írás állította, hogy eleget visznek be, s ehhez olyan érveket használt, amik cáfolhatók. Az eredeti cikk azt állította, hogy simán fedezhető az EPA, DHA bevitel mindenféle növényi ALA forrással, de egyébként ezt az állítását nem bizonyította, hanem mindenféle jól hangzó, de fals mondattal próbálta alátámasztani.

Engem nyugodtan támadhatsz azért hogy "nem lehet tudni", de tényleg - ez jogos érv. Viszont az eredeti cikkben sem ártott volna ezt figyelembe venni, nem csak beszúrni az égen és földön fellelhető legalacsonyabb beviteli ajánlást bizonyítékként, hogy ez biztos meglesz.

"nem érted a vegánságot" - sokat nincs mit érteni rajta.

"mi a francért kell basztatni őket?" - mert a vegánok miért (maradjunk a szóhasználatnál) basztatják a húsevőket. Én annyi állatkínzós videót egy helyen még sosem láttam, mint a vega oldalakon. Erre izgulnak?

Bejegyzés: Növényi omega-3

Ylim 2018.02.20. 16:15:30

@Meleg Sándor: "Közvetett infóink vannak, amik kellő óvatossággal kezelendők"
Akkor te miért is nem vagy ilyen óvatos? Az írásod konkrét kirohanás a vegánság ellen. Meg akarod győzni őket, hogy nem visznek be elég omega 3-at, közben meg kijelented, hogy egyrészt nem lehet tudni, hogy mennyi a szükséges belőle, ebből mennyit és pontosan hogyan állít elő a szervezet, képes-e fokozni a termelést, ha szükséges.

Tehát keveset visznek be, mert csak. Mert te úgy gondolod.

Nem az a baj, hogy nem érted a vegánságot és még az sem baj, hogy elfogadni nem tudod a létét. De mi a francért kell basztatni őket? Ennyi erővel utálhatod a melegeket, a zsidókat, a más vallásúakat, a más bőr-, haj-, szemszínűeket is és pontosan ilyen "stabil" alapokon álló bizonyításod lenne az érveidre.
Nem tök mindegy az neked, hogy nem esznek állati eredetűt? Több marad neked.

Bejegyzés: Növényi omega-3