Miről is van szó?
2013. november 12. írta: Meleg Sándor

Miről is van szó?

Számtalan étrendi irányzattal, módszerrel, kiegészítő készítménnyel találkozhatunk a világhálón, melyek névlegesen az egészséges életmód felé vezetnék az érdeklődőt. Jelen oldal fő témája három, összekapcsolódó kérdéskörre épül:

1. Az egészséges életmód, annak is az étrendi (dietetikai) vonatkozása, különös tekintettel a napjainkban népszerű divat- és alternatív étrendi rendszerekre, illetve az itt tapasztalható egyéb jelenségekre. Célom olyan írások közzététele, melyek rámutatnak az alternatív étrendek alkalmazásának lehetőségeire és korlátaira.

egeszseg.jpg

2. Kapcsolódó témánk a komplementer (kiegészítő) és alternatív (természet)gyógyászati módszerek, azok alkalmazhatósági köre, korlátai és vadhajtásai. Ezen módszerek egy része megfelelő önmérséklettel beépíthető a gyógyításba, kiváltva vagy kiegészítve egyes konvencionális módszereket, eszközöket. Célom, hogy rámutassak ennek a területnek az előnyeire illetve kockázataira.

3. Gyógynövények – gyógyszerek – étrendkiegészítők és az étkezés kapcsolata. A médiában ritkán hallani erről a területről, lehetőség szerint igyekszem itt is néhány tanulságos dologra felhívni a figyelmet.

kiegeszito.jpg

4. Általános merengések az egészségről, napjaink bio-mozgalmairól, az egészségüggyel kapcsolatos összeesküvés elméletekről és még számos olyan dologról, mely étrendi szempontból érdekes lehet. Alkalom adtán tallózok más világháló források híreiből is.

hagyma.jpg

Igyekszem friss tartalommal rendszeresen ellátni az olvasókat, s várom a kritikai megjegyzéseket is (a jó ízlés határain belül).

A bejegyzés trackback címe:

https://alimento.blog.hu/api/trackback/id/tr305629093
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása