Kolloid biznisz
2015. július 13. írta: Meleg Sándor

Kolloid biznisz

Egy újabb gyöngyszem érkezett az elektronikus postaládámba, melyben egy nemesfém-kolloidokkal házaló céggel futottam össze. S bár a téma már szóba került néhány alkalommal (ITT és ITT), úgy tűnik nem felesleges ismételni.

236.jpg

Virágzó fémkolloid-üzletre bukkantam extrákkal.

Egy szép napon egy spam érkezett a levelezésemre, amiben csodálatos gyógyulásról volt szó. A linkre kattintva megnyílt a gyogyultam.ga oldal, és onnan pedig tovább lehetett lépni a pentamax.eu oldalra, ahol számtalan formában jönnek az újabb és újabb termékek. Úgy tűnik, a hazai forgalmazók gyorsan tanulnak a Nagy Nemzetközi Mesterektől, mert roppant ügyesen alkalmazzák azokat a kamuzási és ködösítési technikákat, amiket pl. az indiai csalán kapcsán láthattunk.

 

A CSODÁLATOS GYÓGYULÁS

A termék promóciója egyszerű: X.Y. rosszindulatú daganatos megbetegedése („diagnosztizált és hivatalosan dokumentált vastagbélrák”) két hónap alatt meggyógyult arany- és ezüstkolloid fogyasztás hatására – méghozzá nyom nélkül. Pezsgő, tűzijáték, örömóda – onkológusok léphetnek le a színpadról… Az lehet, hogy túl nagy elvárás, hogy a diagnózisról szóló, majd a gyógyulást igazoló orvosi leleteket (személyes adatok védelmét biztosító kitakarás mellett) esetleg bemutassák?

A cikk írója természetesen arra kéri az olvasókat, hogy tartsák be az orvosi utasításokat, de ezt azért nem érzem őszintének. Az már magától értetődő, hogy felbukkan a gyógyszergyári konteo vonal is: „mivel a kemoterápiás gyógyszereken hatalmas hasznuk van a gyógyszergyáraknak, nem is fogják megengedni, hogy az ezüst- és aranykolloid, amelyek olcsó és hatásos gyógyszerei a ráknak, hivatalosan gyógyszerek legyenek”.

 

A TUDOMÁNYOS BIZONYÍTÉKOKRÓL

A gyógyulási történetet alátámasztandó a történet alatt találhatunk néhány angol nyelvű cikket, ami az arany-kolloidok hatásosságát hivatott bizonyítani. Első körben felderül az ember szíve, mert legalább próbálkoznak – más kérdés, hogy nem sok értelme van, mert a cikkek többségének semmi köze nincs az aranykolloidot tartalmazó termékek daganatos megbetegedések elleni használhatóságához.

Akad olyan tanulmány, ami az ezüst és arany nanorészecskék tumor ellenes hatásairól értekezik, de összességében ezek nem igazolják az aktuális termékek hatásosságát. Ez ugyanis egy összetett történet, ami a termék hatóanyag-tartalmától a felszívódáson, hasznosuláson át a daganatokra kifejtett hatásig, a nem kívánatos hatásokig terjed – ezekben a cikkekben pedig nem egészen erről van szó. Nagyon lelkesítő dolog, hogy ha rábírjuk az aranykolloidot, hogy beépüljön a daganatba, akkor valamilyen elektromágneses sugárzással szuper jól szét lehet bombázni a daganatokat – na de ennek semmi köze a 20 ppm-es koncentrációban szürcsölgetett, házilag koreografált kolloidlé-ivókúrához. Messze vannak ezek egymástól, mint a házilag barkácsolt csúzli a holdutazástól.

 

KIS NYOMOZÁS A FORGALMAZÓ UTÁN

Attól eltekintve, hogy a spam formátumú hirdetésekkel szemben eleve indokolt némi óvatosság, van itt még több olyan jel, amire érdemes felfigyelni.

1. Merő kíváncsiságból rákukkantottam, mi az a .ga a domain végén. Gabon. Minek egy magyar nyelven hirdető cégnek gaboni honlap? Van egy komoly előnye: szinte lenyomozhatatlan a domain bejegyzője – legalábbis a https://who.is/ nem tudott rá válaszolni.

pentamax_domain.jpg

Valakinek nem kell egy gaboni domain?

Kiegészítés: ugyanez a tartalom elérhető a http://aranyviz.cf/ linken, ami a festői Közép-afrikai Köztársasághoz tartozik.

2. Aztán megnéztem a feltett elérhetőséget: .tk. Nos, ez a gyönyörű trópusi Tokelau szigetekhez tartozó címeket jelöl. Még jó, hogy a Holdnak nincs saját tartománycíme, mert még oda is be lehetne jelenteni honlapokat.

3. A pantamax.eu címmel már egyszerűbb a helyzet – a tulajdonos a Ledland Kereskedelmi Kft., ugyanaz a személy regisztrált, aki a cégbírósági bejegyzés szerint tulajdonos – és innen már egyszerű volt a további „nyomozás”. A cég profilja első sorban informatikai és telekommunikációs jellegű, de megtalálható a csomagküldő, internetes kiskereskedelem és a vegyes termékkörű ügynöki nagykereskedelem. Valószínűleg ezen körbe tartozhat az az MLM rendszerű kereskedelmi tevékenység, aminek a toborzója felbukkan a netáruház oldalain - könnyű és gyors meggazdagodást ígérve. Nem mellesleg ugyanaz a név ígéri ezt (mint a PentaMax munkatársa), aki sikeres rákgyógyulásával hirdeti az aranykolloidot… hmm, ez biztos nem véletlen egybeesés.

pentamax_uzlet.jpg

Az évszázad üzlete: meggyógyulsz minden halálos nyavalyából, közben befektetés nélkül milliomosra keresed magad, és egy önzetlen magyar vállalkozó önként, emberbaráti szeretetből megosztja veled A Titkot!

aranybanya.jpg

Na ugye!

MI A PROBLÉMA?

1. Hazánkban az étrend-kiegészítőkről szóló (már többször említett) 37/2004. (IV.26.) ESzCsM rendelet alapján nem hozható forgalomba arany-, illetve ezüst tartalmú étrend-kiegészítő. A nevezett rendelet pontosan meghatározza, hogy mely nyomelemek, milyen vegyületként alkalmazhatók étrend-kiegészítőként, de az arany- és ezüstkolloid nem található a leírásokban. Igen kíváncsi lennék, hogy milyen jogcímen forgalmazhatók mégis ezek a készítmények?

2. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet regisztrált étrend-kiegészítőit tartalmazó listáján nem találhatók meg a cég honlapján elérhető termékek. A jogszabály alapján csak olyan étrend-kiegészítő hozható forgalomba, mely az OGYÉI felé bejelentésre kerül. Akkor ezek szerint bejelentés nélkül forgalmazzák a hirdetett termékeket?

3. A gyógyultam.ga honlapon a termékkel kapcsolatban egyértelműen gyógyhatást leíró tartalom található, így az EU és a hazai jogszabályok alapján a termék vélhetően nem felel meg az élelmiszerekkel, étrend-kiegészítőkkel, illetve gyógyhatású készítményekkel kapcsolatos rendelkezéseknek. Erre azért nagyon harap a GVH.

A három problémával kapcsolatban írtam a forgalmazó elérhető mailjére,de eddig nem kaptam választ - ha esetleg mégis  jönne valami érdemi tájékoztatás, természetesen csatolom a cikkhez.

 

A JÉGHEGY CSÚCSA

Ami az egészben a legszomorúbb, hogy ha megkérjük Google barátunkat, keressen már nekünk kolloidokat megvásárlás céljából, számtalan (19.100 találat aktuálisan) hazai találatot kapunk . Több tucatnyi termék van hazánkban kereskedelmi forgalomban, egész termékcsaládok kaphatóak. Gyakorlatilag arra sincs semmilyen válasz, ha egy hazai kereskedelmi tv műsorában kemény promóció megy a témában.

kolloid.jpg

Ezt éppen a csúcsforgalom közepén, egy kocsin láttam (DrJuice nagyban csinálja, orvosi asszisztenciával).

Jogosan merül fel az emberben a kérdés, hogy vajon mi lenne a szükséges intézkedés, hogy érdemben fel lehessen lépni az ilyen termékek forgalmazói ellen? Mint az fent látható, 3 jogcímen is el lehetne járni az érintettek ellen - mégsem történik semmi. Esetleg nagy kérés lenne, hogy a forgalmazó valódi bizonyítékokat mutasson be a termékei hatásosságát illetően és korrekt kommunikációt folytasson az egészségügyi hatásokról?

 

Ha tetszett az írás, oszd meg és/vagy kattints a tetszik gombra! A "Követés" alkalmazással értesülhetsz a legfrissebb írásokról! Ha van véleményed, írd meg hozzászólásként! További érdekességek, aktualitások pedig Facebook oldalunkon találhatók: https://www.facebook.com/Alimento.blog  

 

A honlapon található anyagok, információk egyike sem irányul betegség, vagy betegségek diagnosztizálására, és nem helyettesítik az egészségügyi szakemberrel történő konzultációt.

 

Források:

A bejegyzés trackback címe:

https://alimento.blog.hu/api/trackback/id/tr197619364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

unpopular.puffin 2015.07.14. 14:35:02

"Még jó, hogy a Holdnak nincs saját tartománycíme, mert még oda is be lehetne jelenteni honlapokat."
Erre nem fogadnék. :D
domaingang.com/short-news/nasa-secures-moon-and-mars-tlds/
www.cnet.com/news/a-domain-name-for-the-moon/

bugenhagen 2015.12.10. 20:09:50

Egyszer én is vitába keveredtem a fészbúkon valami ezüskolloid-prófétával. Az volt a lehengerlő érve, hogy lám-lám, már a rómaiak is ezüstpohárból ittak, akkor tehát tudtak valamit.
Erre megírtam neki, hogy fasza, akkor ahhoz mit szól, hogy a rómaiak ólomcsövekben vezették a vizet, meg ólomedényeket is használtak, minek következtében számos esetben súlyos ólommérgezés alakult ki. Erre már nem válaszolt.
Persze tényleg használtak arany- meg ezüst eszcájgot meg poharakat, de ez szimplán a gazdagság egyik megnyilvánulási formája volt, mint az ékszerek.

sziapo1 2017.06.03. 11:46:14

Engem a teljesen cukormentesre áttérésemen túl
az Ezüst kolloid hozott vissza egy hónalj mirigybe zárt
rákos képződmény miatti evésenkénti 3 órás kómából
2016 június 17.-étől, és mire nov. 18.-án PET_CT vizsgálatom volt, már csak valószínűsíteni tudták az általam előre feltételezett mellbimbó körüli duzzanatokból való elvándorlás lehetőségét. Ezt máig tagadják.
dec02.-án kioperálták az addigra 3x7cm-esre megnőtt rákos+nekrotikus hónalj mirigyet.
Sajnos az elvágott nyirokvezetékből idén április 04.-én immár új izomzat közé települt rákos duzzanat indult a szöveteket határoló hártyák között éppen a minden édesített termékben létező Fruktóz=kukorica szirup miatt.
A Fruktózt kb. 50-szer gyorsabb szaporítóképesnek találtam 2016-ban 4 esetben is és idén 1 esetben, mint a szacharózt. Tavaly fogalmam sem volt miért növekedő duzzanat esetében 2 esetben dokumentálva van a robbanásszerű méretugrás.
Az ezüst kolloid a kisméretű rák kezdeményeket képes az immunrendszerhez hasonlóan semlegesíteni, de a nagy kiterjedt rák duzzanatokat maximum meghámozza, ezért azok tápanyaghoz jutva belül tovább szaporodnak. Ezt az idei képződmény is bizonyította bennem!
A Fruktóz 180gramm/mól és abban 6*10^23 db molekula van. Azaz 30 gramm is 10^23 db ráksejt osztódást okozhat. A glükóz vagy a vércukor glikogén 6-8db is kell egy osztódáshoz, de ezek lassan jönnek össze, ezért van a legalább 50-szeresen lassabb rákterjedés, ha a szervezetet pl. zsír+fehérje+zöldség diétán tápláljuk, mert az agy glikogént igényel, az tehát van a vérben!
Nálam a kb 60-70gramm paradicsom püré esti fogyasztása után lépett fel az idei rákcsomó beindulása, amiben 8%cukor=(?Fruktóz?) volt.
2 hétig tartó feszülés jelezte a rák beindulását. Azóta megint teljes cukor mentesség és szénhidrát szegény étkezésen vagyok.
Mivel a rák mindenkor az élősködés maximumára mutálódik, ezért ma nem létezik totális megszüntetése a ráknak, ha a szervezet önmaga nem képes az immunrendszerrel leépíteni. Tehát az immunterápia, de azt sem tudták általános esetre kidolgozni. Akárcsak a legújabb apoptózisra (sejt öngyilkossága) épülő vegyület kutatásnál is csak részeredmény van.
süti beállítások módosítása