Utolsó kommentek:

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2020.01.16. 08:43:24

"Gyógyítás: Az a külső hatású/indítású lépéssorozat, melynek révén megindul a gyógyulás a szervezetben. "
Szerintem, ha valakinek gennyes/tüszős mandulagyulladása van, és ezt egy orvos antibiotikumokkal kezeli, majd a mandula nem lesz gennyes és a beteg meggyógyul, akkor az orvos gyógyította meg? Szerintem igen. Hiszen olyan külső hatású/indítású lépéssorozatot/kezelést végzett, amelynek a végén megindult a gyógyulás a szervezetben. Nem ő ölte meg egyenként a bacikat, nem is ő termelte a fehérvérsejteket, stb. De ő indította külső hatású "lépéssorozatot". És ő volt, aki a helyes döntést hozta. Mert kenegethette volna "libapimpoval is a mellye közét". Akkor nem gyógyult volna meg.
Nem értem ezt a hihetetlen ellenségességet. Lehetnek személyes rossz tapasztalatok, de attól még nem kellene általánosítani.

"Az orvosok ezrelékének van tudományos fokozata"
Hány orvos van hazánkban? 30-40-100 ezer? Ezek szerint csak 30-40-100-nak lenne tudományos fokozata? Alá lehetne ezt adatokkal támasztani?

Bejegyzés: Kuruzslás

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2020.01.15. 16:38:22

@gigabursch:

Csak azért kérdeztem, hogy ha beszélünk valamiről, akkor közös fogalmakat használjunk.
Ebben az értelemben a fogtömés, fogpótlás pl. gyógyítás, mert a fog el tudja látni eredeti funkcióját. A rövidlátás lézeres kezelése szintén gyógyítás mert a szem ellátja a funkcióját a tervezési paramétereknek megfelelően 8vagy még jobban is).
Gyakorlatilag az üvegszálas műláb még nagyobb teljesítményt is tud, mint az eredeti - akkor az is gyógyítás.

A másik dolog, hogy van egy csomó minden, ami a modern orvostudomány keretein kívül gyógyíthatatlan, ilyen mondjuk a galaktozémia vagy a cisztás fibrózis, ami "természetes" körülmények között akár csecsemőkori halálozást is eredményez. Ma azért itt komoly élettartam-hosszabbítást tudunk elérni. Majd ha egy kicsit fejlődünk genetikában, akár még ennél jobbat is fogunk tudni.

A lázas betegségnél a lázcsillapító pont nem gyógyítás, mert a szervezet küzdi le a fertőzést, a lázcsillapító csak tüneteket enyhít. Bakteriális fertőzésnél az antibiotikum viszont ilyen szemszögből nézve abszolút oki terápia, a jelenlegi élethossz és életminőség jelentős részben ennek köszönhető.

De nyilván az orvosok a hülyék, nem is tudom, miért tanulnak annyit...

Bejegyzés: Kuruzslás

gigabursch 2020.01.15. 13:48:58

@Meleg Sándor:

Miért: Az orvosoknak nincs erre definíciója? Elég gáz... - na itt kezdődnek a problémák. Mert erre reflexből kéne tudnia válaszolni. De ezért minek bazári doktori cím?

Gyógyulás (egy egyszerű, hétköznapi meghatározással):
Az a folyamat, amikor a szervezetben a normálistól eltérő folyamatok visszaállnak a helyes működésük folyamatába.

Magyarán: A szervezet ismét ellátja azt a folyamatot, amit el kéne eredendően látnia.

Gyógyítás: Az a külső hatású/indítású lépéssorozat, melynek révén megindul a gyógyulás a szervezetben.

Bejegyzés: Kuruzslás

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2020.01.15. 11:46:55

@gigabursch:

Nálad mi a gyógyítás definíciója? Pl. hogy határoznád meg egy 2-es típusú cukorbetegség esetén a gyógyulás kritériumait.

Bejegyzés: Kuruzslás

gigabursch 2020.01.15. 11:37:55

@Meleg Sándor:
Kezelnek vagy nem?
Kezelnek.

Tud-e szuvas fogat gyógyítani? Nem. Kihúzza, tömi => kezeli
Tud-e rövidlátást gyógyítani? Nem. Szemüvegezik, lézerrel reszeli => kezeli
Tud-e vakbélgyulladást elmúlasztani? Nem. Szerencsé esetben ott a sebész, vág, szabdal, varr => kezel.

Tehát vannak kezelések, melynek hatására meggyógyulhat az ember (pl. lázas beteg kap vitamint, meg algopírint és hurrá), és vannak megelőző kezelések is vannak (oltás => oltalom)
Nagyjából a gyógyítás pontos definícióját nem értik az orvosok.
Ehhez ugyanis magát az embert, aki ott van velük szemben kéne ismerni és megismerni.

Bejegyzés: Kuruzslás

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2020.01.15. 09:07:58

@Meleg Sándor: Ha hülyeség, az jó, akkor könnyedén megcáfolhatod. **
Csak leírod, hogy a szent tudomány sosem téved, mert cáfolhatatlan bizonyítékokon alapul. Nincs is olyan eset a történelemben, amikor a tudomány tévedett volna.
A kemoterápia, oltás, köhögés elleni szer, az mindig hatásos, akinél mégsem vált be, ő volt a hibás, mert rosszul használta!

Bejegyzés: Kuruzslás

Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember · http://elmenypark.net 2020.01.14. 22:21:50

Kicsit gyakorlati szemmel. Bár a tudomány messze van ettől, de azt lehet sejteni, hogy tudatszint váltás következik be. Röviden arról van szó, hogy változatlan külvilág mellett magasabb rezgésszinten folytatjuk életünket, aminek vannak jelei (például a populista politikusok tündöklése, a keleti országok megerősödése, birca ámokfutása), ám ezeket senki nem köti össze egymással, mert az egyik nem hisz ebben, a másik nem talált rá bizonyítékot, a harmadik elél meg elhallgatják a szükséges információkat az illetékesek. A tudatszint váltás egyik következménye, hogy a hangsúly az egyéni tudatról egyre inkább a kollektív tudat felé mozdul, ám 3D-ben ezt lassan követi a (kül)világ. Minél magasabban rezegsz, annál inkább jelenti a lényeget az álmodó álma (azaz a hit), minél alacsnyabban, annál inkább a bizonyítékokon alapuló tudás. És itt ennél a törvénynél egy elég durva paradoxon lépett fel, ugyanis sok gyógyítás hatásmechanizmusa a hit gyógyító erejére épül, ám pont a hit emberei szigorítják a törvényeket és kezdik büntetni azokat, akik ilyen módon akarnak gyógyítani. Amúgy minden ember képes lenne az öngyógyításra a megfelelő önmagába vetett hit által megalapozott szilárd akarat segítségével, ám erre kevesen képesek és a sok "kókler" célja ennek a hitnek a felélesztése lenne. Ha ezeket megbüntetik, kiderülhat, hogy a háttérben a gyógyszerlobby szándéka húzódik, akikkel talán a korrupció lehet az összefüggés ártunk és államunk magukat nemesnek képzelő képviseőivel.

Amúgy van itt valami, ami azért nem bizonyul kuruzslásnak, mert ingyen van. Azaz ingyen gyógyítani még szabad.

Bejegyzés: Kuruzslás

gigabursch 2020.01.14. 20:01:41

@croc:
Az orvosok ezrelékének van tudományos fokozata.

Bejegyzés: Kuruzslás

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2020.01.14. 19:42:15

@gigabursch:

"az orvosok csak kezelnek és nem gyógyítanak" - közhelyes ökörség. Ki lehet menni az esőerdőbe a sámánhoz, hátha tudnak jobbat.

Bejegyzés: Kuruzslás

Punxsutawney Mormota 2020.01.14. 19:35:45

@gigabursch: Bölcs meglátás. És ezt ki lehetne terjeszteni a tengeri madarak és kék bálnák viszonylatára is.

Bejegyzés: Kuruzslás

gigabursch 2020.01.14. 19:21:38

@Punxsutawney Mormota:
Az biztos, hogy több repcsi maradt a tengerben, mint tengeralattjáró a levegőben.

Bejegyzés: Kuruzslás

gigabursch 2020.01.14. 19:19:30

Amíg az orvosok csak kezelnek és nem gyógyítanak, magyar nyelv helyett betegtájékoztatásként magyarul ragozott latin szavakat böfögnek, továbbá a nevüket nem tudják helyesen leírni, addig inkább kussoljanak.
Alaptétel: bazári doktori cím kis betűkkel írandó. Ezt lassan négy évtizede szabályozza az épp aktuális felsőoktatási törvény. (Ez fennáll az állatorvosokra, gyógyszerészekre és jogászokra is.)

Másrészt: amíg hatástalan, korhoz nem való, ellenjavalt gyógyszert írnak fel, miért bíztak bennük?

Bejegyzés: Kuruzslás

Punxsutawney Mormota 2020.01.14. 19:05:29

@Meleg Sándor: Közben beleolvastam a blogjába... Ha ez idő alatt inkább szanszkritot tanultam volna sokkal előrébb tartanék. :)

Bejegyzés: Kuruzslás

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2020.01.14. 18:45:23

@Punxsutawney Mormota:
wmiki azzal foglalkozik, hogy főállásban hülyeségeket kommentel. Sajnos mindig ugyanazokat, így a szórakoztató értéke elég alacsony.

Bejegyzés: Kuruzslás

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2020.01.14. 18:40:56

@croc:
A PhD PnD típusú dolgokat szerintem a mostani jogszabály alapján meg lehetne fogni, más kérdés, hogy ennek mennyi lesz a visszatartó ereje, milyen hatékonysággal fog menni.

"Igazából nem kéne még a kuruzsláshoz sem külön tényállás, simán a csalás elég lenne," - tökéletesen egyet értek.

Bejegyzés: Kuruzslás

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2020.01.14. 18:35:36

@Alick: Van itt egy bontás, miszerint a gyógytornászok a gerincmanipulációt nem végezhetik.

Bejegyzés: Kuruzslás

Punxsutawney Mormota 2020.01.14. 18:32:06

@wmiki: :D :D :D
Nem tudom, hogy mivel foglalkozol, de akármivel is - a rémhírterjesztésen kívül - szeretném, hogy írásos garanciát adj, hogy bármit is csinálsz az mindig jó lesz. :D
Tudomány nevű szekta :D :D :D
Figyelj már, drága barátom... Ezek szerint a repülőket csak a szerencse tartja a levegőben? A hidak statikáját meg hasraütésszerűen,tervezik?

Bejegyzés: Kuruzslás

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2020.01.14. 17:27:39

ez úgy lenne jó ez a törvény, ha mindenkire vonatkozna.
A tudomány nevű szektának is garanciát kéne adnia az eljárásainak sikerességére.
Pl. ha a kemoterápia, az oltás, vagy a köhögés elleni szer, nem 100% hatékonyságú, akkor a gyártónak büntetést kéne belefizetnie az államkasszába, és kártérítés az átvert pácienseknek.

Bejegyzés: Kuruzslás

croc 2020.01.14. 17:12:17

A csalás örökzöld műfaj. Igazából nem kéne még a kuruzsláshoz sem külön tényállás, simán a csalás elég lenne, ha komolyan vennék az üldözésüket.

(Volt itt már áfás számla szelleműzésről, aranyékszerből jóslás úgy, hogy pár percre elvitte az aranyékszert, de beccsszó visszahozza majd).

Amíg balek van, addig csalók is lesznek.

Különbem azért is haszontalan a kuruzslás tényállása, mert aki nem orvos, annak úgyis jön a betűmágia, majd PhD helyett lesz PnD, meg ilyenek, kicsit átfogalmazzák és megy tovább az üzlet.
Az orvosok meg eddig is érinhetetlenek voltak. Cserébe azért, hogy az állam gyakorlatilag nem ad nekik fizetést, engedik őket 'maszekolmi' mindenféle hülyeséggel.
(Jól.látod, hogy a homeo marhaságot is ez tartja életben).

Úgyhogy teljesen igazad van, nem lesz hatásos az új törvény.

Bejegyzés: Kuruzslás