Utolsó kommentek:

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2020.02.04. 05:50:17

@fordulo_bogyo:
Én igazából úgy érzem, hogy a jogalkotó sem tudja pontosan mit akar. Szerintem nem a fogyasztókat - pácienseket akarja védeni, inkább csak egy szűk szakmai csoport konkurenciáját akarja ritkítani. Na ezért nem működik.

Bejegyzés: Kuruzslás

fordulo_bogyo 2020.02.03. 22:38:53

@Meleg Sándor: A jogi ertelemben vett kuruzslas az nem az "alternativ" (hatastalan) gyogyaszat (orvosi diplomaval, vagy anelkul), hanem a valodi orvosi tevekenyseg muvelese orvosi diploma nelkul.

"kuruzslás: ... aki ellenszolgáltatásért cserébe, vagy pedig rendszeresen, az orvosi gyakorlat körébe tartozó tevékenységet jogosulatlanul fejt ki bűncselekményt követ el, és vétség miatt egy évig terjedő..."

"ha a kuruzslást az orvosi gyakorlatra jogosultság színlelésével követik el: ekkor már bűntettet, és nem vétséget valósít meg az elkövető."

Itt az egyszeruseg kedveert irtunk (legalabb is irtam en) kuruzslast, de nem arra gondoltam, hogy hatasos gyogyszert rendel, valodi injekciot ad be, valodi diagnozist allit fel a kuruzslo.

Itt arra gondoltam kuruzslas alatt, hogy hatastalan szert, vagy gyogymodot arusit valaki: C-peptidet, gyogygombat, meregtelenito kurat, biorezonanciat stb.

Szerintem ezek nem kuruzslasok, ezek csalasok.
Elnezest a pongyola szohasznalatert.

Bejegyzés: Kuruzslás

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2020.02.03. 21:02:31

@fordulo_bogyo:

Klasszikus értelemben a kuruzslás tekinthető egyfajta csalásnak, annak azért mégiscsak egy speciális esete. Abban mondjuk érdekes különbség van, hogy önmagában a kuruzslás büntetési limite erősen elmarad a csalástól.

Bejegyzés: Kuruzslás

fordulo_bogyo 2020.02.03. 15:12:19

Mai hir, alapos körültekintéssel és felelősség teljes vásárlói magatartással és némi munka befektetésével kivédhető lett volna....

Két kuruzslót is börtönbüntetésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) annak a büntetőpernek az előkészítő ülésén, amelyben 163 sértettnek okoztak összességében több mint 3 milliárd forint kárt, írja az MTI.

Az ügyészség szerint az összesen hat vádlottból álló bűnözői kör

HATASTALAN KESZITMENYEK KÖZVETÍTÉSE SORÁN CSAPTA BE AZ ÜGYFELEKET.
Az egyik vádlott által irányított cégek banki hitellel terhelt és követeléskezelésre kiadott keszitmenyek közvetítésével, értékesítésével foglalkoztak. A csalás lényegében úgy zajlott, hogy a gazdasági társaságok 2011 és 2016 között több magán- és jogi személlyel szerződtek azért, hogy a cégek a

KESZITMENYEKET A PIACI ÁR ALATT MEGSZEREZVE, KEDVEZMÉNYES ÁRON ADJÁK TOVÁBB ÜGYFELEIKNEK, AKIKNEK EZÉRT A VÉTELÁR LEGALÁBB FELÉT KITEVŐ RÉSZLETET ÉS MEGBÍZÁSI DÍJAT KELLETT ELŐRE LETÉTBE TENNI AZ ELKÖVETÉSBE BEVONT ÜGYVÉDNEK.

A letétet a cégek csak akkor kaphatták volna meg, amikor az ügyfelek már megszerezték a keszitmeny tehermentes tulajdonát, ám a cégeket irányító férfi több esetben meg sem kísérelte megszerezni a keszitmenyeket, más esetekben pedig nem az ügyfeleknek adta azokat tovább. A bűncselekményekben részt vevő ügyvéd pedig kötelességét megszegve társa utasítására idő előtt átutalta a letéti összegeket.

Az ügyészség szerint az ügyintézésben és a szerződéskötésekben további két vádlott segített, illetve az egyik ügyletnél két kuruzsló is csalárd módon részt vett a károkozásban. A több száz oldalas vádirat részletesen tartalmazza, hogy az összesen 163 sértett miként szenvedett egyenként 3 és 27 millió forint közötti kárt.

A hétfői tárgyaláson a két kuruzslóelismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezután az elsőfokú bíróság az egyik kuruzslót jogerősen két év letöltendő börtönbüntetésre, a másikat jogerősen két év négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre és háromszázezer forint pénzbüntetésre ítélte. A büntetőper a másik négy vádlott ügyében tárgyaláson folytatódik – közölte a Fővárosi Főügyészség.

index.hu/gazdasag/2020/02/03/ingatlan_ingatlankozvetites_csalas/

Bocs, ingatlanközvetítőkrol volt szo, atirtam kuruzslora, arra probalvan ramutatni, hogy a hatastalan keszitmeny es tulajdonba nem veheto ingatlan kozott en nem latok minosegi kulonbseget.
Mindket esetben onkent fizettek a karosultak, egyik esetben ingatlant nem kapnak, masik esetben egeszseget, gyogyulast nem kapnak.

Bejegyzés: Kuruzslás

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2020.02.03. 05:45:31

@kamugyar:

Légyszíves kocogj fel és csapkodd az asztalt. tudok címeket adni.
Gondolod, hogy a szakma részéről nem történt meg a szakmai lobbizás?

Ugyanakkor azt gondolom, hogy amíg beköszönt az a politikai korszak, ami figyelembe veszi a szakmai érveket és célokat, azzal kell dolgozni ami van.

Ui: a mindennapos testnevelés nem hülyeség, főként mert a gyerekek ezen kívül egyre kevesebbet mozognak. Viszont stadionok helyett lehetne sportcsarnokokat építeni - a szülővárosomban kb. 10 éve küzdenek ezen, a település önerőből nem tud 1 milliárdot összekaparni, fentről meg nem kap. És egy csomó más település is van hasonló helyzetben.

Bejegyzés: Kuruzslás

fordulo_bogyo 2020.02.03. 04:33:45

@kamugyar: ezzel en is nagyjabol egyet tudok erteni ;-)

Bejegyzés: Kuruzslás

kamugyar 2020.02.02. 20:08:11

@Meleg Sándor:
na egyetértek szinte mindenben. pár komment és mindjárt ott tartunk h fentebb kellene először verni az asztalt. állam működése oktatás katasztrofális állapota egészséges táplálkozás alapjainak teljes hiány közétkeztetés stb stb.
amit nagyon hamar ki kellene harcolni szerintem az az oktatásban való megjelenése az "egészséges táplálkozás alapjai" tanórának. fontosabb lenne mint a testnevelés. (az többnyire csak arra jó h sokakkal megutáltassa a mozgást egy életre)
tisztában vagyok persze a hatalom érdekeivel is tehát illúzióim nincsenek de ha már tenni akar valaki valamit választhatna a lista tetejéről is becsületbeli ügyet hisz van bőven.
azt már csak zárójelben említem meg h régen a poén kedvéért (bár semmi vicces nincs benne) kiszámoltam h mi történne ha a stadionokra szánt pénzeket az óvodások étkeztetésére fordítanánk. már nem emlékszem számokra de annyira talán igen h valami 10évig lehetne dupla kosztpénzből gazdálkodni fejenként....de hát azzal lehet inkább a népet megfogni ha cirkuszt is adunk nekik. másképp az h apa sörrel a kezében meccset nézzen sokkal előrébb való mintsem a gyerek tisztességes kaját egyen.

Bejegyzés: Kuruzslás

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2020.02.02. 18:18:53

@kamugyar:

"minden ilyen piti ügyet az állam oldjon meg?" - ez több oldalról is megközelíthető.

1. Az orvos a társadalom egyik legmagasabb presztízsű szakmája, az orvosok nagy hatással vannak a betegek éltére. Ezt az államnak megéri védenie, mert ha ál-orvosok öntik el a rendszert, az az ellátórendszerre is negatívan hat vissza.

2. Az élethez, egészséghez való jog elég magas prioritású a jogok rendszerében, emiatt indokolt lehet az állami beavatkozás.

A helyzet megoldásához olyan eszközök nem állnak az állampolgárok rendelkezésére, amik megnyugtatóan rendeznék a helyzetet, pl. az nem megoldás, hogy a kuruzslót kollektíve agyoncsapjuk egy szívlapáttal. Itthon a szankcionálás alapvetően állami monopólium, a polgári peres kártérítési igény gyakorlatilag vicc (5+ évig húzható egy ilyen per és gyakorlatilag végrehajthatatlan a kártérítési igény), szóval a büntetőjogi eszköz még mindig a jobbak közé tartozik.

Nyilván az igazi megoldás egy magas szintű, készségszintű oktatás lenne, ami alapján a kedves emberek megtanulják, hogy ne csapják be őket, de talán ez a rész itthon a leggyengébb. Mértük: 11-18 éves korosztályban már a felnőttekre jellemző téveszmék és hibás ismeretek nemhogy megjelentek de már masszívan be is épülnek a világnézetbe. Így azért az egyénre bízni önmagában a döntést eléggé felelőtlen dolog - bár egy ideális világban ez lenne a célravezető.

"összefogást mondjuk a közétkeztetés katasztrofális állapota ellen!" - nem tudom melyik részére gondolsz, alapvetően ami gond, az nagyrészt financiális, bürokratikus és infrastrukturális jellegű (arról nem beszélve, hogy a használható szakácsok jelentős része nemhogy a vendéglátásban lenne, de már onnan is dobbantott nyugat felé), ez ellen a dietetikus sok mindent nem tud tenni. halkan megjegyzem: a diákok ellenállása a közétkeztetéssel szemben nagy részben az otthoni étkezési szokásokra épül.

Bejegyzés: Kuruzslás

fordulo_bogyo 2020.02.02. 18:14:59

Utoirat: Az allam szerepe az oktatasban is meg kene jelenjen, olyan uj allampolgarok kepzeseben, akik kepesek felismerni az atvereseket.
Sajnos a tendencia epp ezzel ellentetes.
...alapos körültekintéssel és felelősség teljes vásárlói magatartással és némi munka befektetésével kivédhető lenne az ilyen allam letezese is....

Bejegyzés: Kuruzslás

fordulo_bogyo 2020.02.02. 17:47:43

@kamugyar: Ugy latom Sandorral nagyon hasoloan latjuk a kerdest, csak en kemenyebben, elesebben, sarkitva fogalmazok, hogy hatha igy megerted.

"ilyen ügyekre mint a kuruzslók üldözése (feltéve persze ha pénzbe kerül és miért ne kerülne ha mondjuk eljárások vannak ellenük) egy forintot nem adnék az államkasszából" - a birsag lehetne tobb, mint a raforditas, es lehetne elrettento, ellehetetlenito merteku. Ilyen egyszeru.

"a közétkeztetés katasztrofális állapota ellen! mert én még egy ilyen petíciót ne adj isten tüntetést nem láttam h a gyereket sokkal jobb kajákat egyenek nap mint nap"...alapos körültekintéssel és felelősség teljes vásárlói magatartással és némi munka befektetésével kivédhetők :D a gondom ezekkel továbbra is az h gyakorlatban soha nem lesz vége. és mivel van mód az egyén szintjén ezt megelőzni ne az állambácsitól várjunk már mindenre megoldást...

Bejegyzés: Kuruzslás

kamugyar 2020.02.02. 17:42:27

@fordulo_bogyo:
Sándorral már megtaláltuk a lényeget. szerintem elmagyarázza neked én feladom.

Bejegyzés: Kuruzslás

kamugyar 2020.02.02. 17:41:17

@Meleg Sándor:
nekem csupán az a bajom h minden ilyen piti ügyet az állam oldjon meg? jogában áll mindenkinek hülyének lenni. nem áldozatot hibáztatok csak azt mondom h az egyén hiányosságait nem minden esetben az államnak és az adófizetők pénzén kell megoldani. vagyis felőlem oldják ezt is abból abban az esetben ha már a komoly dolgok mind ki vannak pipálva a listán. ilyen ügyekre mint a kuruzslók üldözése (feltéve persze ha pénzbe kerül és miért ne kerülne ha mondjuk eljárások vannak ellenük) egy forintot nem adnék az államkasszából. javaslom például nektek dietetikusoknak az összefogást mondjuk a közétkeztetés katasztrofális állapota ellen! mert én még egy ilyen petíciót ne adj isten tüntetést nem láttam h a gyereket sokkal jobb kajákat egyenek nap mint nap. elnézést ha volt csak lemaradtam. na abba mehetne a kuruzslók elleni szélmalom harc során megspórolt pénz. hátha pár forintal de több jutna naponta a gyerekeknek. lenne még jó pár ilyen ötletem....nem kellenek ezek a kirakat hülyeségek amiknél te is én is és mindenki tudja h az égvilágon GYAKORLATBAN semmi nem fog változni. lesznek kuruzslók és lesznek kuncsaftok.

Bejegyzés: Kuruzslás

fordulo_bogyo 2020.02.02. 17:40:14

@kamugyar: A lopas a rablas a gyilkossag, a nemi eroszak mind mind alapos körültekintéssel és felelősség teljes vásárlói magatartással és némi munka befektetésével kivédhetők :D a gondom ezekkel továbbra is az h gyakorlatban soha nem lesz vége. és mivel van mód az egyén szintjén ezt megelőzni ne az állambácsitól várjunk már mindenre megoldást...

Bejegyzés: Kuruzslás

kamugyar 2020.02.02. 17:33:01

@fordulo_bogyo:
hát ezek a példáid is mind mind alapos körültekintéssel és felelősség teljes vásárlói magatartással és némi munka befektetésével kivédhetők :D a gondom ezekkel továbbra is az h gyakorlatban soha nem lesz vége. és mivel van mód az egyén szintjén ezt megelőzni ne az állambácsitól várjunk már mindenre megoldást.

Bejegyzés: Kuruzslás

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2020.02.02. 17:17:59

@kamugyar:

Teljesen gyakorlati oldalról nézve akár igazad is lehetne, valahányszor becsukunk egy ajtót, a kóklerek keresnek egy ablakot, amin visszamászhatnak. És technikailag ha mindenki hülyeségnek gondolná ezeket, akkor nem vennének tőlük semmit, még ha nem is lenne szabályozva.

Ettől függetlenül a becsapottak többsége igazából csak szeretne egészséges lenni, s emiatt nem hiba a kuruzslók elleni szabályozás. Ami te csinálsz, az egyszerűen áldozathibáztatás. Tök egyszerű lehülyézni az embereket, de ezzel nem kerültünk közelebb a megoldáshoz. Ilyen-olyan hatások formálják a személyiségünket és bizonyos irányokból sebezhetők vagyunk. Ki ilyen irányból, ki olyan irányból, van aki bántalmazó kapcsolatba kerül, mások sebezhetőbbek az álgyógyítókkal szemben.

"oltások agresszív nyomása csak megerősíti az ellentábor szemléletét" - gyakorlatilag annak a tábornak bármi erősíti a szemléletét.

Lehet, hogy le lehet intézni a dolgot azzal, hogy az egyénnek joga van döntést hozni és ebben benne van a rossz döntés is. Felelősség az övé. A másik dolog viszont az, hogy van ez a francos állam, aminek joga és kötelezettsége védeni az állampolgárokat mindenféle bajtól, mert ez az egyik alapvető funkciója, amiért létrehozták.

A kettő között meg valahol meg kell találni az egyensúlyi pontot.

Bejegyzés: Kuruzslás

fordulo_bogyo 2020.02.02. 17:13:05

@kamugyar: A csalas egyeb modozatait is tamogatod?
A penzugyi csalast, a befektetesi csalast, az arany helyett anranyozott rezet arusito ekszerbol, a gyemant helyett csiszolt uveget arusito ekszeresz, a nem mukodo szamitogep, a telefon helyett ures doboz az mind OK szerinted?

Az alanynak nincs lehetosege szabadon valasztani, mert becsapjak.
Olyan nehez ezt felfogni?

Bejegyzés: Kuruzslás

kamugyar 2020.02.02. 17:05:48

@fordulo_bogyo:
kuruzslókhoz járni vagy nem járni az a szabad akaratomon múlik.
az idecitált marhaságaid esetében a szenvedő alanynak nem volt lehetősége szabadon választani. ennél egyszerűbben nem fog menni....

Bejegyzés: Kuruzslás

fordulo_bogyo 2020.02.02. 15:23:58

@kamugyar: " én azt mondom h ezt azzal nem lehet megoldani h mondjuk megbírságolod a kuruzslót. lehet az abbahagyja de majd jönne helyette másik és átveszi szépen a piacon felszabadult "vendégkört"

én azt mondom h ezt azzal nem lehet megoldani h mondjuk megbírságolod/bortonbe zarod a csalot, a tolvajt a gyilkost, az eroszaktevot. lehet az abbahagyja de majd jönne helyette másik és átveszi szépen a piacon felszabadult "vendégkört

Bejegyzés: Kuruzslás

kamugyar 2020.02.02. 15:15:30

@fordulo_bogyo:
próbálod kiforgatni a szavaimat úgy h kellemes pozícióba kerülj de ennek nem fogok felülni :D
felesleges volt ezt a sok paragrafust idehozni. nem a kuruzslók és hasonló marha példád elkövetőit védtem. azt kritizáltam h értelmetlen még csak kommenteket is pazarolni arra h ezeket a barmokat üldözzük. pláne mert még pénzt is költenek erre. szerintem a buta emberek miatt értelmetlenül. ennyi volt a mondandóm. ha te úgy gondolod h van gyakorlatban bármilyen haszna annak h egy két hülye börtönbe kerül mondjuk akkor hajrá fejtsd azt ki ne ezt a sok ökörséget citáld ide aminek semmi értelme és még csak nem is jó példa. nemi erőszak? komoly?
én még csak az áldozatokat sem hibáztattam. pusztán nem érzem azt h bárkinek is a feladata lenne a hülyéket megvédeni jósnőtől vagy kuruzslótól. ez egy döntés ami azon alapszik h nem elég művelt felvilágosult a témában. na arról beszéljünk h ezt hogyan oldod meg? mert h én azt mondom h ezt azzal nem lehet megoldani h mondjuk megbírságolod a kuruzslót. lehet az abbahagyja de majd jönne helyette másik és átveszi szépen a piacon felszabadult "vendégkört"....
szakadjunk le a jogról meg a nemi erőszakos agymenésektől.
a lapos földes benyögés viszont elismerem szép próbálkozás csak már nagyon elcsépelt stratégia :D ne ess még a gyíkember szó bedobásával mélyebbre :D

Bejegyzés: Kuruzslás

fordulo_bogyo 2020.02.02. 14:11:13

@kamugyar: "ha üldözik akkor abban biztos van valami "mer hát hatásos""
valoban.
Hasonloan a tolvajlashos, rablashoz, gyilkossaghoz (es tegyuk hozza a nemi eroszakot is)

Orommel latom, hogy vedooltas ellenessget is idekevered.
Johet meg a chemtrail es az, hogy Fold lapos es csak 6000 eve teremtette istenke.

Bejegyzés: Kuruzslás