Facepalm
2014. augusztus 19. írta: Meleg Sándor

Facepalm

A napokban írtam az eboláról egy cikket, amiben a NaturaHírek a C-vitaminnal akarta gyógyítani a betegséget. Akkor még vicceltem az eb ólával, mert hát jó ötletnek tűnt és az ember azt gondolná, hogy ilyen irányban azért van érzéke az embereknek és nem veszik komolyan. Aztán ma reggel olyat láttam (az MKKP prezentálásában), amitől megfagyott a vér az ereimben:

ebola_kritikus.jpgKatt a képre a nagy változatérrt!

Ha valaki nem hisz nekem, itt a közvetlen FB link - nem hiszem, hogy leszedik egyhamar :)

A félreértések elkerülése végett: az Ebola egy folyóról kapta a nevét, ami a Mongala mellékfolyója (az meg a Kongó folyóba ömlik), kb. 200 km hosszú és annyi nevezettsége van, hogy 1976-ban itt találkoztak az első fertőzésekkel. Ha valaki nagyon meg akarja nézni, Businga települést keresse (ami valószínűleg szintén ősmagyar, hiszen a Bús Inga szavakból származik a neve... - VICC VOLT!)

A bejegyzés trackback címe:

https://alimento.blog.hu/api/trackback/id/tr266616223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pucros 2014.08.19. 10:40:58

Nem vagy nyitott és jóindulatú a hülyeséggel. Én igen :) még ezzel is. A butaság mélyén is lehet egy intuitív bölcsesség.
Szerintem ennek a váznak is alapvetően valóság-formája van, és ugyanaz a butaságréteg figyelhető meg rajta, ami minden hasonló konstrukción: megszemélyesítés és rögeszme. Megszemélyesítés, mert nem értik, nem fogják fel, hogy nagy és összetett folyamatok hogyan alakíthatnak ki céltudatosság nélküli célszerűséget. Mint a kreacionizmus esetében is, a szemléletüknek jobban megfelel az elképzelhetetlen hatalom az elképzelhető személyeknél, mint a valamilyen mélységben feltárható és (mások számára) felfogható komplex mechanizmus, aminek egyetlen résztvevője sem tudja, mit cselekszik. És rögeszme, mert az általános meglátásaik (amik között amúgy lehet helyénvaló is) nyomát úton-útfélen felfedezni vélik.

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2014.08.19. 11:53:37

@pucros:

Igyekszem kellő derűvel tekinteni a világ eme csodáira, de ez így reggel erős volt :)

A jelenség mögötti mechanizmust értem, csak elfogadni nem tudom. Ha valaki a saját kárára hülye, az okés, de de az oltáskritikusok komoly erőfeszítéseket tesznek annak irányába, hogy másokra is hatással legyenek.

Pl. az ebola esetében már a sokadik olyan megnyilvánulást láttam, ami marginalizálja a problémát, a kép alatti hozzászólásokban is volt egy pár ilyen. Persze, mert ez a probléma most még leginkább Afrikában probléma. De ha egy csapat menekült elhozza Európába, akkor már nem lesz az - és ezt nem kellene megvárni.

Asidotus 2014.08.19. 13:27:12

jajj, beleolvastam a facebookos linkbe, és most kisült az agyam!

BonFire 2014.09.01. 18:31:39

Nem kéne hagyni, hogy részeg emberek posztolhassanak a Zinternetre!

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2014.09.02. 06:44:43

@BonFire:

Sajnos tudomásom szerint nem állnak kémiai befolyásoltság alatt, hacsak ez nem a homeopátia mellékhatása.

Ha nagyon optimista vagyok az emberiség kvalitásait illetően, mindig benézek a FB csoportjukba. Az helyretesz, elég keményen.
süti beállítások módosítása