Homeopátiás pszichológia
2016. január 30. írta: Meleg Sándor

Homeopátiás pszichológia

homeopszicho.png

Mai könyvesbolt látogatásom alatt futottam bele e megdöbbentő műalkotásba, mely a hosszú idő óta a legkifejlettebb WTF (what the fuck) érzéssel adományozott meg.

Ízlelgessük a szavakat, mi jó sommelier a cserszegi fűszerest... érezni a homeopátia erőteljes hívószavát, mely ugyan maga a teljes üresség, de az emberi fantázia végtelensége átjárja és megtölti sok spontán, kreatív, szabadon szárnyaló gondolattal. Finom keretet ad neki a pszichológia, a lélek tudománya mely lágyan beburkolja és egy leheletnyi komolysággal vértezi fel a művet, de nem többel, mint amit a homeopátia maga is megérdemel. S végül van benne némi fanyar íz, melyet a szomorúság okoz, hogy ezt az egészet F. Várkonyi Zsuzsanna ültette át magyarra, akit azért (hála az égnek) sokkal színvonalasabb írási alapján ismertem meg.

Mindig érdeklődéssel olvastam a személyiség-tipológiákat (lehet, hogy egyszer ezt is), mert lenyűgöző tud lenni, ahogy az emberben lévő végtelen változatosságokat megpróbáljuk rendszerezni - s minden bizonnyal ez a könyv is érdekes és szórakoztató lehet ebben a megközelítésben. Csak éppen sem a homeopátiához, sem a pszichológiához nem sok köze van...tekintsük inkább szépirodalmi alkotásnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://alimento.blog.hu/api/trackback/id/tr518335852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ment_a_lista 2016.01.30. 21:55:52

Hasonló WTF érzést okozott nálam ez:

Acupuncture + Homeopathy = Homeopuncture

WHAT IS HOMEOPUNCTURE?

"We can define it as the puncture of acupuncture points after dipping the needle in a specific homeopathic remedy. We can also describe Homeopuncture as a methodology by which the specific homeopathic remedy is placed directly in the tissue by first dipping an acupuncture needle in the (liquid) remedy and then puncturing at the specific acupuncture points.

In smaller doses 30C (i.e. 1/30,000 dilution) and when taken for longer periods he would develop symptoms like running nose, asthma attack, skin and nerve disturbance. According to the homeopathic law that “like cures like”, patients displaying such symptoms have been cured by Arsenic irrespective of the disease (eczema, asthma, sinusitis, etc.). Similarly we use Belladonna 30C for asthma with different symptoms, e.g. wheezing. "

fordulo_bogyo 2016.01.31. 01:56:59

Jajj es borzalom es megegyszer jajj es ketszer borzalom.
Kvantumszintu rezonancias fajdalom, Schodinger fele hatarozatlansag es elo/holt kvantum-macska a zart dobozban... a kozmikus ritmus frekvenciaja jajdulva sir fel bennem.

fordulo_bogyo 2016.01.31. 02:00:40

A szerzot, a foditt es a kiadot homeoatiasan kene kezelni. 100-szoros mennyisegu vizben utogetve razgatni, majd kionteni a vizet es friss vizzel ismetelve az eljarast, harmincszor egymas utan...
Ha nem sajnalnank erre a mocsokra a tiszta vizet.

Munyi cica 2016.01.31. 15:19:36

Köszi, Sándor, hogy megosztottad frenetikus élményedet!

Munyi cica 2016.01.31. 15:20:21

@fordulo_bogyo:
Bogyó, ne izgasd fel magad ennyire, jöhet ennél még rosszabb is :(. Csak eladható legyen. Sajnos a népek kaphatók még ilyet is megvenni.

mildi 2016.01.31. 18:43:05

www.otvenentul.hu/page.php?PageID=84376&Printable
Beszélgetés a homeopátiás pszichológiáról F. Várkonyi Zsuzsa pszichológussal.

fordulo_bogyo 2016.02.01. 01:25:15

@mildi: Felelmetes. Nem tudom eldonteni, hogy nagyon sotet, vagy nagyon aljas-e F. Varkonyi Zsuzsa.
F....

fordulo_bogyo 2016.02.01. 01:32:30

@mildi: Nagyon jo! Homeopatias penisznagyobbito szer a Lycopodium higitasa (kapcsos korpafu nevu pici moha), tomenyen csapott kávéskanálnyi adagokban, vízzel lenyelve vizelethajtó és a krónikus székrekedés ellen is jó.
Hm... mindig tanul az ember valamit.
LOL

Munyi cica 2016.02.01. 15:21:17

@fordulo_bogyo:
Akkor ki kéne próbálnom :-D. Persze nem az első javallatra, hanem az utolsóra :-D. Kinek mire van szüksége, arra hat (hat).....Bár annyi cukor, ami abban van, még meg sem hajt.

Pirx 2016.02.03. 11:13:00

@mildi: Szoktam hallani a rádióban. Nem szokott hülyeségeket beszélni. Viszont kedden megütötte a fülemet ez a homeopátiás pszichológia kifejezés, és nem értettem. Arra gondoltam, hogy ez valami új, gondolni sem mertem volna, hogy köze van az "igazi" homeopátiához. Eddig még nem beszélt róla.
Na mind1. Megint egy valaki, akiben csalódtam.

Pirx 2016.02.03. 11:14:57

homeopatiaspszichologia.hu
Kezdem érteni. Kell a reklám a könyvnek

ananászkòkusz 2016.02.18. 23:24:26

Kicsit más..
Kedves Sándor,
Szeretném megkérdezni, mi a véleménye a fehérjeporokròl? A mai fitness világban, amikor annyira trendi nőként is sùlyokat emelgetni, és edzőterembe járni, mást sem hallani, olvasni, hogy fontos az izmok fejlődéséhez, megtartásahoz a magas fehérje bevitel. Ha energiát égetünk akkor a szervezetünk előbb az izmunkat bontja és csak utána zsìrt. ??Ennek megakadályozása érdekében is kötelező a fehérjepor. ??? De ezek a porokat a szervezet teljesen jòl tolerálja? Jò, persze, mindenki tudja, a sok chips, üdìtő, gyorskaja is szenny cucc, nem tolerálja jòl a szervezet, mégis eszi a nép/ tisztelet a kivételnek... Egy ismerősömnél aki heti 3x ivott fehérjeport a vérvételen ez megmutatkozott (a májban)
Azt hiszem Ön a legalkalmasabb arra, hogy kicsit rendet tegyen ezzel kapcsolatban a fejekben:) Igyunk, ne igyunk, tényleg szükséges, nagyon műcucc?

Köszönöm előre is :) : egy követője

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2016.02.19. 14:00:04

@ananászkòkusz:

A szabadidősportokhoz - ide értve az egészségmegőrző, prevenciós és "kozmetikai" jellegű testmozgásokat - nem igazán szükségesek fehérje-kiegészítők. Egy jól összeállított vegyes étrend fehérje-tartalma bőségesen elegendő.

Abban az esetben, ha már egy intenzívebb, érdemi testsúlycsökkentés a cél és egy erőteljes étrendi megszorítás is van a testmozgással egy időben, akkor szóba kerülhet a fehérjebevitel kiegészítése, részben azért, mert ez a fogyás hatékonyságát javíthatja, részben meg tényleg az izomtömeg csökkenés ellen hat.

Ha már komolyabb testépítésről van szó, ott lehet szerepe a kiegészítőknek, de a 2 g/ttkg feletti fehérjebevitelnek nem sok értelme van. Itt a fő gond az szokott lenni, hogy hirtelen elhatározásból valaki rövid idő (pár hét) alatt akar jelentős izomtömeget felhalmozni, meg közben testzsírt csökkenteni, megszépülni meg megerősödni - a szervezetnek ez elég nagy kihívás, ha közben még valami extrém diétát is erőltet valaki, az sokat ronthat a hatékonyságon vagy akár az egészséget is kockáztathatja.

A témában ajánlom Tihanyi András kollégám munkásságát, maximális szakmai megalapozottsággal kutatja a témát:

teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/
süti beállítások módosítása