Utolsó kommentek:

Munyi cica 2021.05.16. 20:17:52

@JohnyMclaine: Köszi, hogy szóltál, jó erről tudni! :)

Bejegyzés: Inzulin-rezisztencia II.

leslie07 2021.03.27. 13:03:23

@Zb74: Ha már a hébernél tartunk az a héber,amelyre célzás van nem létezik. Voltak nyelvek,amelyeket a héberek is beszéltek. De az a héber nyel,
amelyen a maszoréták elkészítették a saját bibliájukat k.u a 9. században
egy új héber nyelv,amit korábban a történelem során senki sem ismerhetett,hisz korábban nem létezett. A régészeti leletek alapján a legrégebbi írásleletek i.e. 1000-1100 -ból származnak. Ez ó kánaáni nyelv volt, amit a zsidók is használtak az Egyiptomból való kivonulás után.
De ugyanez az írás található az egyiptomi templomok oszlopfelaratain is,
ami azt jelenti, hogy nem speciála csak Héber utódai használták volna.

Ezért felesleges dolog lenne kereni a datolyát az eredeti héber nyelvű bibliában, mert ez a héber,amelyen a biblia készült nem az a héber, amit
Mózes idejében használtak Jákón fiai.

Bejegyzés: A datolya mindent (is) gyógyít

JohnyMclaine 2021.03.20. 09:55:13

A mostani divat vitamin a K2.
Egyszerre terjedt el több helyen is hogy a calcium hasznosulása mellé, főleg ha szedünk D vitamint és magnéziumot, akkor kell a k2 vitamint szedni, mivel előbbiek csökkentik a k2 felszifodast.
Érdeklődnék erről hogy ez csak hype?

Bejegyzés: Kalcium, tej, csontritkulás

JohnyMclaine 2021.02.28. 20:41:04

Bizonyított többszörösen hogy az intenzív súlyzós edzés nagy mértékben javítja az inzulinérzékenységet.csak szólok

Bejegyzés: Inzulin-rezisztencia II.

JohnyMclaine 2021.02.25. 09:18:09

Valamiért nem nem szokták dietetikus körökben beszélni sportolók magasabb fehérje igényéről. Főként ha izomépítés (is) a cél. Ugye ilyenkor MPB lép fel tehát vissza kell pótolni.
Brad S. És Alan A.kutatásai szerint is szükséges a tskg/2-2.2g fehérje. Ez persze nem csak hús, hanem tojás, túró, stb
Egy pest megyei kozponti urulógia vezető orvosát kérdeztem a vese prolémákról, azt mondta hogy egészséges embereknél nem probléma, hiszen eleve sokan így étkeznek bár nem tudatosan hanem mert túleszik magukat mégsincsennek vese gondjaik

Bejegyzés: Hús

száradafa · http://muzsiattila.blogspot.com/ 2020.11.29. 08:27:49

Két évig tartottam fürjeket, csupán kíváncsi voltam, hogy mivel jár. Hatalmas csarnokom van, gondoltam ha megtetszik és látok benne fantáziát, miért is ne csinálhatnám nagyban?
Az első körben egy teljes évig kinlódtam, hogy rájöjjek, a mindenféle fürjtartási módszer egy nagy bullsitt, az állatok szenvedtek, nem szerették az életet. A rácsos módszer kifejezetten állatkínzás, szabályos holokauszt. A lámpás módszer és a kétszer tojató csodatáp olyan volt, mint a gályázó evezők egy középkori hajóban, a madarak gyakorlatilag leszenvedték azt a rövid életüket.
Váltottam, családos, almos ketreceket csináltam, egy kakas kapott három csajt, akkora helyen, ahol a tömegtartásban 80 madár élt. Lámpát nem használtam, télen sem kínoztam őket tojatni, normális tápra tértem, amely nem csak egy fehér lisztféle "speciel fürj táp" volt, hanem egy olyan örlemény, amiben látszottak a mindenféle mag részecskék, kukorica, búza, napraforgó s ilyenek.
A madaraimnak szépen kinőttek a tollaik, amik a tömegtartásban kihulltak a tápért való küzdelem során, a szemeikbe visszatért az élet, szépen kikerekedtek és a trilláik is erőteljesebbek és boldogabbak voltak.
Eljutottam oda, hogy a madaraim jól érezték magukat, viszont a tojás hozam egyértelműen csökkent, a napi, családi tojás szükségletünket kb 70 tojást, 140-150 madár hozta ki, télen ennél jóval kevesebbet tojtak, igaz, hogy 12-13 fokos helyiségben tartottam őket, de volt, hogy 16 fokos helyiségben sem tojtak télen. Ez van, el kell fogadni, a madarak télen semmit, vagy keveset tojnak. Persze, a kizárólag haszonra húzók télire nem tartanak tojásra madarat, csak húsra. Aztán a levágott, megtépázott fürj húson nem látszik, hogy az a madár egy rácson kínlódott pár hónapot, eladják mint speciel csodacucc. Holott messze, messze élt a bionak csúfolt környezettől.
Én szerettem a madarakat, így magadnak megéri. Tartottam tyúkot is, de az sokkal többet eszik piszkosabb, büdösebb és pofátlanabb, hangosabb a fürjnél, a fürj egy entellektuel madár a tyúkhoz képest.
Piacra nem érdemes fürjtenyésztéssel foglalkozni, ha nincs saját vevőköröd, hogy kikerülve a láncok közvetítését megkapd érte a normális árat. Viszont amikor próbálkoztam, sosem toltam a sódert, hogy csodacucc, úgy ajánlottam, hogy öt fürj tojás megfelel egy rendes tojásnak, akkoriban volt egy lej egy tyúk tojás, én öt fürj tojást ajánlottam egy lejért, azaz húsz bani jutott egy tojásra, olyan körülményekben, hogy egy tojásra 13 bani volt a táp kiadás.
Viszont esetemben az egzótikum nem vált be, a nagy kajások, akikre számítottam, nem hagyták a megszokott élelem alapjaikat, meg sem kóstolták az ingyen adott kezdőcsomagomat. Gyakorlatilag idegenkedett mindenki a pettyes tojásoktól.
Megjegyzem, néhány fürj tartó meglátogatta fürj farmocskámat és ette őket a penész, hogy milyen szépek a madaraim és milyen jól vannak.
Természetesen a költésbe is beletanultam, jó pár fürj generáció a farmocskámban kelt ki, nőtt fel. Persze mindig hoztam friss kakasokat, hogy ne keveredjenek a családok.
Hogy most a fürj tojásnak mennyire jók vagy nem jók az értékeik és miféle betegségekre jók vagy sem, sosem tudtam kideríteni.
Azt tudom, hogy mikor lefőztünk egyszerre száz tojást, esténként leültünk az asztalhoz, és amíg mindenikünk pucolgattuk a tojásokat és eszegettük, együtt volt a család és közben beszélgettünk. Szerintem ez volt az egészség hozama ránk nézve.
Minden esetre, ha jól ki van gondolva a fürj farm, nem nagyzolok, nem túlzok, de 200 madárra nem kell többet foglalkozni, mint napi 10 perc! Ilyen szempontból megéri tartani őket, de piacra nem érdemes.
Azért álltam le a fürj tartással, mert nem ölök állatot, viszont több száz madárnál egy idő után elengedhetetlen a vágás, és nem találtam senkit aki vállalkozott volna rá, akár úgy is, hogy fele fele a zsákmány.
Én hiszem, hogy a cikkírónak igaza van, igaz, sosem volt gusztusom nyersen meginni a tojást, nem tudok beszámolni cukorérték esésekről, de azt tudom, hogy gyógyszer nélkül nincs az az étel, amitől normalizálódjon valamennyire a cukrom.
De attól függetlenül, aki szárnyast akar tartani kis helyen kevés babrálással, ajánlom a fürjezést. Kiváló foglalkozás, ami nyugtat is egyben. És valóban, sokkal finomabb a tojása, mint a tyúknak. Ezt határozottan állítom. Mióta nincs fürjünk, alíg eszünk tojást. Ezért akarom ezt újra átgondolni.

Bejegyzés: A csodálatos fürjtojás

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2020.09.23. 14:30:47

@Meleg Sándor: Igen, én sok dolgot nem értek, és néha sajnos ezeket meg is kérdezem :(
Irigyellek téged, a szakmád a tudomány, ott nem kell értened semmit, a lényeg az erős hit.

Bejegyzés: COVID szkepszis

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2020.09.22. 20:03:28

@wmiki:

"Hűtőládába kapaszkodva élt túl három napot a tengeren egy hajótörött" - írta a Borsonline.

Alapvetően a legtöbb analitikai módszer olyan, hogy ha nem pont úgy csinálod, ahogy az elő van írva, akkor az eredmény kuka. nagyon örülök, hogy erre most olyan sokan rácsodálkoztak.

Úgy ki is nézem belőled, hogy ha találnál a PCR-ről anyagot, értenéd is....

Bejegyzés: COVID szkepszis

kamugyar 2020.09.22. 17:13:00

@wmiki:
a tegnapi "vitában" az atv-n Boldogkői szájából hangzott el h ő 40-45 környékén használja.
a "szkeptikus" társaság egyik írásában egy olyan tesztet hoztak példának ahol 40-50 közt használták a teszteket.
egy angol teszt ugyancsak 45 ciklust használ: www.rcpath.org/uploads/assets/90111431-8aca-4614-b06633d07e2a3dd9/Guidance-and-SOP-COVID-19-Testing-NHS-Laboratories.pdf
(16. oldal)
fordulo_bogyo most jól jönne...

Bejegyzés: COVID szkepszis

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2020.09.22. 16:11:17

Vótmá?
"
90% lehet azok aránya, akiknél pozitív a C-19 teszt, de alig hordoznak bármilyen vírust és nem fertőzőek - így nehéz megérteni a járvány természetét - New York Times

Kiderült, hogy az Egyesült Államok egyes részein a C-19 esetek diagnosztizálásához használt standard tesztek rendkívül érzékenyek és a "pozitívnak" minősítettek túlnyomó többsége tünetmentes nem terjesztő alanynak bizonyult.

Kiderült, hogy az egyszerű bináris "pozitív vagy negatív" eredményt adó tesztek nem alkalmasak a célra, mivel semmit sem árulnak el az egyes emberek fertőzőképességéről - számolt be róla a The New York Times.
https://www.nytimes.com/…/29/health/coronavirus-testing.html

Kényes kérdés, de hogyan történhetett ez meg?

A válasz a PCR (Polimeráz-láncreakció) tesztek érzékenységéhez kapcsolódik a Covid esetében, amelyről kiderült, hogy a tesztelő cégek ízlése szerint fel lehet erősíteni.
A legtöbb tesztelő vállalat a felháborítóan magas 40 PCR-ciklus érzékenységi határt választotta - ez azt jelenti, hogy a mintában lévő DNS-t 40-szeresére növelik a jelének felerősítése érdekében.

Ám egy ilyen nevetségesen érzékeny teszt használata azt jelenti, hogy az elhalt vírus halványabb nyomai, vagy akár a korábbi fertőzések maradványai is pozitív eredményt adhatnak. Juliet Morrison professzor, a Kaliforniai Egyetem virológusa szerint még a 35 PCR-ciklus korlát is túl magas, nemhogy a 40.

Az FDA (Élelmiszer‑ és gyógyszerfelügyelet) például csak most volt kénytelen elismerni, hogy fogalmuk sincs arról, hogy a különböző tesztelő cégek hogyan határozzák meg, hogy melyek a pozitív és a negatív tesztek, csak elfogadják a kapott adatokat.

Ez felveti annak egyértelmű lehetőségét, hogy az amerikai C-19 tesztelés nem alkalmas a célra.
"
Forrás: internet
Sajnos tudományos, "szkeptikus" (muhaha!) anyagot a PCR teszt megbízhatóságával kapcsolatban nem találtam.
Mindenki a maszk mindentől IS megvéd propagandát tolja...

Bejegyzés: COVID szkepszis

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2020.09.07. 17:28:47

@wmiki:

Nem szalmabáb volt, szarkazmus.

Bejegyzés: COVID szkepszis

Kovacs Nocraft Jozsefne 2020.09.07. 16:09:34

@wmiki:

"miközben Afrikában meg éheznek... "

Afrikában eddig is éheztek, és ezután is éhezni fognak mindaddig, amíg a terület eltartóképességét JÓVAL meghaladó mértékben szaporodnak.

Vagy amíg a fejlett országok rá nem jönnek - szerintem már rájöttek, csak politikailag nem merik felvállalni -, hogy élelmiszersegélyek, gyógyszerek és orvosok helyett kotonokat kell küldeni. Plusz komoly kedvezményekkel támogatott, de szigorúan ÖNKÉNTES sterilizálási akciókkal csökkenteni a fertilitást. (Itt természetesen csak a nők sterilizálására gondolok.)

Bejegyzés: COVID szkepszis

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2020.09.07. 14:06:47

@wmiki:

Amúgy is minek aggódni a globális felmelegedés miatt, mert a KELT-9b exobolygón az átlaghőmérséklet 4300 fok...

Bejegyzés: COVID szkepszis

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2020.09.07. 13:58:13

@Meleg Sándor: Inkább csak kérdeznék a "szakértők"től... (egyébként pontosan kik azok?)
már ha szabad....

Bejegyzés: COVID szkepszis

chrisred 2020.09.07. 13:57:58

@wmiki: "Már megint a hitedről prédikálsz... :("

Hát igen, valahogy úgy, ahogy az amcsi komikus mondta. ("Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem, iszok még egy sört.")

"A kérdés az lenne, hogy ha van egy "halálos" vírus, ami az embersiég (amúgyis beteges) 0,0001%-val végez, akkor megéri-e ezért teljesen leállítani a gazdaságot, korlátozni a szabadságjogokat, és megtorlással fenyegetőzni, miközben Afrikában meg éheznek..."

Ennek a kérdésnek akkor lenne létjogosultsága, ha az a 0,0001%--os veszteség nem a leállított gazdaság következményeként következett volna be. Hanem mondjuk úgy állt volna hozzá az emberiség, mint egy szokványos influenzajárványhoz.

"Csak tolják a Maszk mindentől megvéd mantrát."

Mint általában, most is alaposan melléfogtál. A maszk nem véd meg mindentől. A maszk tőled védi meg a környezetedet, ha viseled.

Bejegyzés: COVID szkepszis

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2020.09.07. 13:49:10

@wmiki:

Nocsak, már járványügyi szakértő IS vagy?

Bejegyzés: COVID szkepszis

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2020.09.07. 13:05:21

@chrisred: :(
Már megint a hitedről prédikálsz... :(

A kérdés az lenne, hogy ha van egy "halálos" vírus, ami az embersiég (amúgyis beteges) 0,0001%-val végez, akkor megéri-e ezért teljesen leállítani a gazdaságot, korlátozni a szabadságjogokat, és megtorlással fenyegetőzni, miközben Afrikában meg éheznek...
meg Ázsiában, meg Dél Amerikában is.... vagyis vannak más szintén halálos betegségek, és vírusok, és más gondok a világban amelyek cseppet sem zavarják a döntéshozókat.
Csak tolják a Maszk mindentől megvéd mantrát.
Amiben pedig, akár a szent tudományban kételkedni tilos!

Bejegyzés: COVID szkepszis

chrisred 2020.09.07. 10:21:17

@wmiki: Azt hittem, az alufólia sisak ugyanolyan konteós képződmény, mint a maszkelutasító covidszkeptikusok.

Bejegyzés: COVID szkepszis

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2020.09.07. 10:14:57

@chrisred: jaja... mindmeghalunk, fel az alufólia sisakkal...

Bejegyzés: COVID szkepszis
süti beállítások módosítása